Val de căldură – ce apă minerală alegi pentru a te răcori?

In raionul infinit al apelor de baut, apele minerale ocupa un loc aparte. Celebre pentru virtutile lor terapeutice, acestea trebuie totusi alese cu grija si disceramant. Adapteaza deci consumul lor nevoilor tale.

Apele minerale- citeste foarte bine etichetele.

Factorul calciu – Ca. O apa este bogata in calciu, atunci cand prezinta o concentratie in acest compus mai mare de 120 de mg pe litru. Poate sa vina in ajutorul femeilor care nu consuma destule produse lactate, mai ales in perioadele cruciale precum menopauza sau sarcina. Poate sa fie de folos si in caz de osteoporoza.

Trebuie insa sa ai un aport echilibrat de calciu, zi de zi. Intre 800 de mg si 1 g pe zi. Deci daca iti plac produsele lactate consuma mai putina apa minerala bogata in calciu si invers. Sau alege o apa cu un continut mai scazut de calciu.

Factorul sodiu- Na. O apa bogata in sodiu este o apa care contine peste 360 de mg pe litru. Este cea care poate facilita digestia si mentine o buna hidratare in organism.

O alimentatie prea bogata in sare este cea care poate diminua activitatea rinichilor care nu mai pot absorbi corect calciul prezent in urina. Cantitatea de calciu din urina se mareste. Riscul de calculi si el. Deci nu ar trebui sa consumi mai mult de 8 mg de sare pe zi.

Factorul bicarbonat de sodiu, NaHCO3. O apa este bogata in bicarbonat de sodiu atunci cand afiseaza peste 600 de mg pe litrru. Foarte prezent in apele minerale gazoase, acesta este un compus pretios care poate reduce aciditatea din organism, care amelioreaza hidratarea si poate diminua oboseala musculara.

Factorul magneziu, Mg. Este probabil factorul de care marele public este cel mai constient. O apa este bogata in magneziu daca contine mai mult de 5 mg pe litru. Poate trata oboseala pasagera, dar si stresul, te ajuta sa fii cel mai bine dispus si sa ai un bun tranzit. Si chiar daca te ajuta sa lupti contra constipatiei, poate provoca episoade de diaree si spasme intestinale sau chiar poate deregla asimilarea unor nutrienti pretiosi.

Acest articol a fost publicat în Postări. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *