Poți merge la sală și fără să iei suplimente

Sunt pasionat de exercitii fizice si fitness in general de aproximativ 1 an, timp in care am folosit internetul ca mijloc principal de documentare si cercetare in domeniu. In tot acest timp m-am axat in mare parte pe teorie, punand in practica destul de putine lucruri din cauza ca mersul la o sala de fitness nu-mi era tocmai la indemana.

De cateva saptamani am inceput insa a aplica ”pe viu”, cum s-ar spune, ceea ce am citit timp de 1 an pe internet. Un gand pe care il aveam de mult, inainte sa fiu pasionat de asa ceva, si de care mi-am amintit zilele trecute in cadrul unei conversatii cu un prieten era faptul ca nu poti merge la sala daca nu iei suplimente nutritive. Am demontat acest mit din primele zile in care am inceput sa urmaresc canale de Youtube dedicate fitness-ului si va voi explica imediat si de ce.

In primul rand, orice om fara probleme grave de sanatate care sa-l impiedice sa depuna efort poate face exercitii pentru forta si masa musculara. Poti avea energie si poti dezvolta forta chiar si fara proteine, creatina, BCAA-uri sau alte suplimente despre care vom vorbi alta data. Este drept ca fiecare dintre acestea iti vor da un mic plus la capitolul forta, dar ele nu sunt obligatorii.

A doua idee despre acest aspect este alimentatia. Suplimentele, dupa cum le spune si numele, sunt menite sa suplimenteze aportul de proteine, acizi, vitamine etc din corp. Principala sursa de nutrienti trebuie sa fie mancarea. Sportivii recurg la suplimente pentru ca nu oricui ii este la indemana sa manance perfect in fiecare zi.

De exemplu, o persoana care se antreneaza cu greutati la sala de fitness are nevoie de aproximativ 5g de creatina pe zi pentru a da rezultate maxime (vorbind strict de creatina, nu si de alte suplimente). Creatina se gaseste cel mai la indemana in peste, insa pentru a produce cele 5g zilnice ar trebui sa mananci cateva kg de peste in fiecare zi ceea ce e aproape imposibil.

Incearca, asadar, sa mananci cat se poate de sanatos si variat si vei avea rezultate chiar si fara suplimente. E drept ca acestea iti pot mari forta si ajuta sa dezvolti mai multa masa musculara, insa e important faptul ca se poate si fara ele!

Un comentariu la „Poți merge la sală și fără să iei suplimente

Lasă un răspuns