Five Feet Apart dramă și dragoste în 2019

Bazat pe un roman cunoscut și cu un real succes “Five feet aparat” este o poveste trista, o poveste despre boala, despre imposibilitate și despre durerea fizica și nu numai.

În centrul acțiunii ii avem pe Stella și Will, doi adolescenți pe care viață ii încearcă încă de mici… cei doi suferă de fibroza chistica.

Cartea, ca și filmul sunt făcute cu gandul pentru cei ce suferă de aceasta boala. Pentru cei ce nu cunosc foarte mute detalii despre aceasta boala, ei bine se știe ca afectează în mod special plămânii și pancreasul și este o boala prezenta de la naștere dar uneori se poate depista și la vârste adulte.

Iubirea imposibila! Cam aceasta este tema acestui film, căci cei doi nu au voie sa se atingă, astfel ca faptul ca ei se indragostesc urma sa devină cea mai grea povara prin care sa treacă, după cea a bolii.

Importanta atingerii, o chestie atâta d banala în concepția noastră a oamenilor normali care nu suferim de boli ce ne împiedică, este evidențiată pe parcursul întregului film.
Pe lansa acest mesaj din spatele filmului Watchseries mai ies în evidenta și temperamentele părinților care lasă foarte mult de dorit.

Mama Stellei în loc sa o încurajeze o împovărează tot mai tare cu grija bolii iar tatal nu este stâncă de care are nevoie copila pentru a se sprijini la orice val de problema care apare la orizont.

Dragostea dintre cei doi adolescenți este pura și este înfăptuită pe temeiul unei boli absurde și necrutatoare. Desi boala i-a legat și spitalul le-a fost locul de întâlnire și nu numai… ei isi trăiesc povestea departe de atingeri.

Filmul scoate în evidenta o realitate cruda, unele destine ce sunt încă de la început sortite eșecului și cu siguranță poate fi catalogat drept un film trist, realist și lacrimogen.

Uneori avem nevoie sa ni se mai deschidă ochii asupra realității și cred ca filmul acesta este un mod Putin brutal dar destul de la subiect pentru a ne face sa prețuim mai mult orice lucru mic de care ne bucurăm.

Un comentariu la „Five Feet Apart dramă și dragoste în 2019

Lasă un răspuns