Făină fără gluten – alernative sănătoase la făină

Dacă vrei să renunți la gluten pentru a găti mai sănătos, dacă ai o intoleranță la gluten sau pur și simplu vrei să încerci noi savori, iată câteva alternative sănătoase și savuroase la făina albă rafinată care trebuie neapărat încercate.

Gata deci cu frustrările atunci când vine vorba despre gluten. Știi cu siguranță că se ascunde pese tot, de la produsele de patiserie, biscuiți, pâine, paste, muesli, chiar și unele tipuri de bere sau mezeluri… varietățile de făină fără gluten sunt cele care se pot folosi atât în preparatele dulci cât și cele sărate.

Făina de orez. Este una din cele mai celebre și se poate asocia foarte ușor cu făina de hrișcă. Dă un rezultat compact, are un gust neutru și te ajută în același timp să îți scazi indicele glicemic.

Făina de hrișcă. Are o savoare mai rustică delicioasă, ideală, particulară, mai ales pentru prepararea galetelor sau a clătitelor. Este și mai savuroasă alături de o făină cu un gust neutru precum cea de orez.

Făina de castane. Se potrivește de minune și ea cu făina de orez și vine cu o notă în plus de dulceață mai ales pentru preparatele dulci. Este foarte bogată în vitamina C, potasiu și minerale. Deci vei reuși să prepari cele mai savuroase preparate cu o savoare originale.

Făina de porumb. Este celebră în America de Sud, mai ales pentru tortillas și este care care aduce preparatelor o culoare aurie minunată. Are o savoare apropiata de cea a mămăligii. Este ideală pentru a îngroșa supele sau sosurile.

Făina de năut. Este foarte bogată în fier, dar și proteine. Se potrivește cel mai bine preparatelor sărate și celor exotice puse în valoare de curry, chimion sau curcuma.

Făina de linte. Este și ea, la fel ca și cea de năut, foarte bogată în fier și proteine, deoarece provine dintr-o leguminoasă. Conține un nivel ridicat de fibre, se poate digera foarte ușor și este ideală în sosurile albe sau deserturi.

Un comentariu la „Făină fără gluten – alernative sănătoase la făină

Faci un comentariu sau dai un răspuns?