Fă-ți plinul de antioxidanți și de vitamine prin intermediul cireșei

Savuroasa si suculenta, cireasa, vine cu un lot de fibre si de zaharuri rapide, avand in acelasi timp, un nivel foarte scazut de calorii. Iata mai multe despre beneficiile sale.

A sosit vremea cireselor. Aceste mici fructe rosii, mangaiate de soare, sunt cele care anunta vara. Cele mai dulci, se consuma cel mai adesea natur iar varietatile mai acide intra in compozitia sosurilor, jeleurilor sau compoturilor.

Un fruct plin de vitamine. Foarte bogat in vitamina C si in vitamina A, cireasa este un veritabil cocktail de antioxidanti. Consumand in jur de 120 de grame de cirese, vei acoperi 20% din aporturile zilnice de vitamina C si 25 % din vitamina A. Vitamina C este cea care va intari sistemul imunitar si te va ajuta sa rezisti mai bine in fata infectiilor, in timp ce vitamina A protejeaza pielea si ochii. Aceste doua vitamine au proprietati antioxidante importante.

Sa nu uitam insa ca aceasta mai contine si alti antioxidanti, precum antocianinele, care ii confera frumoasa nuanta de rosu. De altfel, cu cat aceasta este mai rosie, cu atat este mai bogata. Aceste antocianine nu lasa formarea de enzime legate de inflamatii si calmeaza astfel durerile articulare si musculare. Acesti antioxidanti lupta in acelasi timp contra radicalilor liberi si previn aparitia anumitor tipuri de cancer sau a maladiilor cardiovasculare.

Cireasa, pentru a-ti face plinul de micro-nutrienti. Pe langa toate aceste vitamine, cireasa este o sursa de cei mai buni micronutrienti. Calciul si fosforul sunt cei care ajuta la mentinerea oaselor si a dintilor in cea mai buna stare de sanatate. In ceea ce priveste magneziul, acesta participa la buna functionare a sistemului imunitar si combate oboseala.

Coada de la cirese, care contine flavoinoizi si sare de potasiu, este folosita pentru virtutile sale diuretice si depurative. Este cea care poate stimula functiile rinichilor si care poate purifica organismul. Astfel ca o infuzie cu cozi de cirese te va ajuta sa atenuezi efectele retentiei de apa sau durerile cauzate de infectiile urinare. Se pot folosi de asemenea pentru o cura dupa ce iarna s-a incheiat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?