Dreams, o călătorie simpatică în inconștientul unei fete

In doar cateva cuvinte, filmul Dreams ar putea fi rezumat in felul urmator: o calatorie simpatica in inconstientul unei fete deranjate de sosisrea unei pandemii. Scenariul nu este tocmai original, insa acest film danez isi indeplineste misiunea, aceea de a ne distra, cu succes.

Emma este o tanara care isi imparte camera cu Coco porcusorul sau de Guineea. Intr-o noapte, in somn, Emma ajunge intr-o lume minunata. Descopera ca are puterea de a intra in lumea viselor si sa schimbe viitorul. Viata sa devine brusc extraordinara. Pana in ziua in care revenirea in lumea reala se dovedeste mai complicata decat ar fi prevazut.

Visele in care este scufundata micuta Emma, o fata care locuieste impreuna cu tatal sau, au virtutis compensatorii, mai ales ca situatia sa personala evolueaza: familia sa monoparentala se extinde, devine o familie mixta. O femeie, care devine mama sa vitrega se instaleaza in casa in care locuieste cu tatal sau. Si, Emma este nevoita sa coabiteze si cu Betty, fiica mamei sale vitrege, o adolescenta dependenta de like-uri si de notificari. Dupa ce Betty pune stapanire pe patul sau, Emma nu are de ales, va trebui sa se foloseasca de puterile pe care le detine pentru actiona asupra viselor celorlalti.

Conflictul dintre aceste doua protagoniste se traduce in lumea imaginara, unde o aventura initiatica le va apropia. Acest film danez cu note suprarealiste ne ofera uneori scene putin cam exagerate (dansul lui Betty si al porcusorului de Guineea versiune XXL, in timpul unui vis, este un numar mai degraba artificial). Insa, este un film are documenteaza evolutia sociologiei familiale prin intermediul recurgerii la inconstient, despre care psihanaliza ar avea multe de spus.

Aceasta calatorie existenta doar in creierul protagonistei, Emma, populata de creaturi simpatice, este ideala de urmarit intr-o seara impreuna cu intreaga familie.

Un comentariu la „Dreams, o călătorie simpatică în inconștientul unei fete

  1. Copie Nolan fmovies.actor ? Da, dar cu indigo indian. Si din capodopera lui Nolan a iesit o pelicula clasica indiana de 3 ore cu multa umplutura inutila unde mult mai important decat subiectul fimului este povestea romantica si dansurile lor, amestecate cu ceva ce se vrea actiune si ceva ce ar trebui sa fie comedie.
    A iesit pana la urma o saorma cu de toate. Posibil sa placa deci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *