Cetățenii ar trebui să conducă țara, nu președintele

În ultima perioadă treburile și scandalurile cu privire la ceea ce se întâmplă în/cu politica și politicienii români s-au mai liniștit însă astăzi discutam cu cineva pe această temă și aducându-mi aminte de toată zarva care se produsese în perioada alegerilor prezidențiale mi-a trecut prin minte și ideea scrierii acestui articol despre faptul că nu președintele sau niște instituții ar trebui să ne conducă țara ci chiar noi, cetățenii, fiindcă noi suportăm treburile pe care le fac ei prin parlament.

Eu nu am fost niciodată la vot deși, cel puțin teoretic, am dreptul de a vota de destui ani. De ce nu am făcut asta? Pentru că am știut întotdeauna că votul nostru nu prea contează și că oricum o să iasă câștigător tot cine vor ei (marile puteri) și mai presus de toate faptul că schimbarea se află la noi, în fiecare om de rând, nu la o persoană aleasă să fie șeful statului care înainte de alegeri promite marea cu sarea iar după ce iese președinte se plânge că suntem într-o mare criză și nu mai există soluții pentru rezolvarea tuturor problemelor apărute de-a lungul mandatelor anterioare ale președinților

Marea problemă, mai ales în țara asta, e că oamenii nu sunt deoc uniți ci se lasă pur și simplu conduși/manipulați de așa-zisele puteri care tot de noi depind. Nu vă mai plângeți că salariile sunt mici, că politicienii fură și alte treburi asemănătoare fiindcă voi ați creat toate astea. Eu am renunțat să mă mai plâng și am făcut, atât cât mi-a stat în putință, ceva să schimb acest lucru. Treaba e însă că un singur om nu are ce să facă, mai mulți însă pot schimba ceva.

Vă recomand să încercați, măcar, să înțelegeți faptul că tot ceea ce se întâmplă în această lume s-a întâmplat cu ajutorul și cu voia noastră. Dacă noi nu i-am susține atunci nu ar mai avea cum să reziste.

Un comentariu la „Cetățenii ar trebui să conducă țara, nu președintele

Lasă un răspuns