Câteva motive care ar putea explica de ce îți este mereu foame

Stomacul tau isi reclama drepturile tot timpul? Cu siguranta ca exista un motiv foarte bun pentru asta. Afla si tu care, citind acest articol.

La ora 11, la ora 13, la ora 17 sau la ora 19… iti este mereu foame si stomacul tau scoate sunete tot timpul. Ai impresia ca iti este mereu foame deci rontai mai tot timpul. Ceva dulce, ceva sarat… orice doar sa scapi de foame.

Acest fenomen, se pare ca este destul de curent si ca are mai multe motive la baza. Pentru a remedia asta, este de ajuns daca iti supraveghezi mai indeaproape rutina si detaliile care ar putea sa iti declanseze apetitul.

Esti mereu stresat. Anxietatea, stresul sau angoasele duc la anmite compulsii alimentare. Mancand, simti ca te linistesti. Pe de alta parte, atunci cand esti stresat, corpul tau secreta cortizol. Acest hormon al stresului este cel care poate declansa senzatia de foame pentru a reconstitui rezervele de grasimi, tranformate in zahar. Nevoia permanenta de grasimi, de dulce si de sarat trebuie sa fie deci satisfacuta.

Nu dormi desstul. Senzatia de foame poate sa provina de la doi hormoni digestivi- unul care poate stimula apetitul si un altul, care regleaza rezervele de grasimi din organsim si apetitul. Atunci cand dormi, sistemul nervos central al creierului regleaza acesti hormoni. Iar lipsa somnului poate perturba acesti hormoni. Iata de ce atunci cand esti obosit, corpul cauta sa satsifaca aceasta lipsa in alte feluri.

Mediul in care traiesti te poate influenta si el. Specialistii sunt de parere ca daca treci pe langa o brutarie, ti se va face foame. Simtind si vazand mancarea, creierul nostru va fi conditionat si apetitul va fi stimulat.

Nu mananci niciodata la aceeasi ora. Daca vei lua mesele mereu la ore diferite, iti vei da peste cap ritmul biologic al organismului, diirijat de un ceas intern, aflat in creier. Si daca vei lua mesele in fiecare zi la aceeasi ora, vei limita pofta de rontait.

Mesele tale nu sunt destul de bogate. Cu siguranta ca iti este mereu foame, din cauza faptului ca nu consumi mese sau alimente destul de satioase. Pentru a remedia asta, cel mai bine ar fi ca mesele tale sa fie compuse din proteine si fibre. Complexitatea felulului de mancare il poate face pe acesta sa fie mai satios. Este la fel de important sa ai mese adecvate si portii potrivite.

Nu bei destula apa. Foarte multe persoane confunda cel mai adesea senzatia de foame cu cea de sete. Hipotalamusul este cel care poate regla foamea si setea in acelasi fel. Din acest motiv, le poti confunda pe cele doua. Trebuie sa ai grija sa te hidratezi in mod regulat intre mese.

Un comentariu la „Câteva motive care ar putea explica de ce îți este mereu foame

  1. Oricum free movies onlineacest film nu este unul horror ci o poveste de dragoste foarte interesant. Pe mine una ma tine cu sufletul la gura. Eu cred k daca cineva vrea sa comenteze despre filmele pe care up le pune ar trebuie sa comenteze numai despre cele care le plac si nu despre cele care nu. Pentru ca up face un efort sa puna filme pentru toate gusturile. Asa ca multumim pentru toate eforturile.

Lasă un răspuns