Alimentele verii mai sănătoase decât ai putea crede

Faptul ca anumite alimente sunt sanatoase nu te va suprinde, dar beneficiile lor minunate asuora sanatatii, cu siguranta. Citeste deci ce urmeaza pentru a gasi motive suplimentare pentru a consuma cele mai hranitoare alimente ale verii.

Pepenele verde. Nu numai ca acest fruct este foarte suculent si ractoritor, dar acesta vine in acelasi timp cu o doza minunata de vitaminele A si C, de potasiu si licopen, un antioxidant anticancer. In plus, este una din sursele naturale cele mai bogate in aminoacidul L-citrulina, care ajuta la reglarea presiunii arteriale si la scaderea presiunii arteriale.

Crevetii. Este adevarat ca acestia contin colesterol, dar numeroase studii au ajuns la concluzia ca cel provenit de la mancare are un efect neglijabil asupra colesterolului din sange. Crevetii sunt bogati in proteine, sunt slabi in grasimi si constituie o buna sursa de omega 3 si vitamina B12 care protejeaza inima.

Laptuca iceberg. Frunzele inchise de salata pot sa contina mai multe elemente hranitoare, dar asta nu inseamna ca laptuca iceberg nu contine deloc. O ceasca cu frunze de laptuca furnizeaza in jur de 20% din nevoile tale zilnice de vitamina K si 15% de vitamina A.

Porumbul expandat. Adevaratul porumb expandat poate reprezenta o excelenta gustare sanatoasa. Recent, cercetatorii de la Universitatea din Scranton au ajuns la concluzia ca poate sa aiba chiar si mai multi antioxidanti decat fructele sau legumele. Popcornul, atunci cand este preparat in tigaie si fara unt, contine fibre si este foarte slab in grasimi.

Cartofii. Acest tip de amidon nu are o reputatie prea buna deoarece este preparat cu ulei, sosuri grase sau branza si devine mult mai gras. Dar atunci cand este preparat simplu la cuptor, este foarte nutritiv. In plus, este una din cele mai bune surse de fibre si de potasiu, esentiale pentru sanatatea inimii.

Telina. Telina contine o multime de nutrienti foarte buni pentru tine, mai ales compusi anti-inflamatorii care pot calma caile intestinale, antioxidanti care pot combate bolile digestive, dar si o multime de vitamine.

Semintele de floarea- soarelui. Semintele sau nucile sunt gustari foarte sanatoase. sunt foarte bogate in vitamina E, in magneziu si tiamina care ajuta la functiile cerebrale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?